Cutremur puternic, cu magnitudinea 7,1 în Prefectura Miyagi, Japonia

300

Un seism cu magnitudinea de 7,1 s-a produs sâmbătă în largul coastelor prefecturii Fukushima, în estul Japoniei, a anunţat Agenţia niponă de meteorologie, relatează Reuters.

Seismul a zguduit Tokyo timp de aproximativ 30 de secunde începând cu ora locală 23:08 și s-a simțit puternic în Fukushima și Sendai. Nu sunt informații despre victime și pagube materiale. Ca măsură de precauție, autoritățile au recomandat celor din apropierea zonelor de coastă să se deplaseze pe teren înalt.

Autoritățile s-au mobilizat pentru a verifica posturile de monitorizare ale centralei nucleare de la Fukushima, pentru a se asigura că nu există scurgeri de radiații. Presa locală relatează că nu au fost raportate anomalii în zonele centralei.

Epicentrul cutremurului a fost în largul coastei prefecturii Fukushima, la o adâncime de 60 de kilometri. În 2011 un cutremur similar a fost  urmat de un tsunami uriaș care a inundat centrala, provocând radiații grave. În urma tragediei de atunci şi-au pierdut viaţa aproximativ 19.000 de oameni. 

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.