“Ziua Porţilor Deschise” la Asociaţia S.O.S. Autism Oradea

198

În fiecare an, 3 decembrie constituie Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Data a fost stabilită ȋn 1992, de Adunarea Generală a ONU, pentru a motiva populaţia să ȋnţeleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discriminarea.
ONU doreşte ca întreaga lume să devină mai responsabilă ȋn ceea ce privește integrarea persoanelor cu dizabilităţi.
Pentru a marca această zi, Asociaţia S.O.S. Autism Bihor, organizează “Ziua Porţilor Deschise” în data de 29 noiembrie 2016, între orele 11-17. În deschidere se prezintă un raport de activitate cu obiectivele asociaţiei și a “Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilitati S.O.S. Autism Bihor”, realizările anului care se încheie, având în vedere că e primul an în care asociaţia funcţionează într-un spaţiu nou, adaptat nevoilor copiilor și tinerilor.
Cu această ocazie vizitatorii pot admira lucrările copiilor și tinerilor, într-o expoziţie din care pot achiziţiona, în schimbul unei donaţii, creaţiile dorite.
Obiectele de decor din expoziţie sunt confecţionate din materiale reciclabile, ghips, carton, sticlă, realizate prin tehnica decoupajului, majoritatea având ca temă Crăciunul. autism4Ele au fost confecţionate de copii și tineri, în cadrul orelor de terapie ocupaţională, alături de voluntari.
În această zi tinerii de peste 18 ani, care frecventează ,,Centrul de zi pentru adulţi” sunt la program, ca într-o zi obișnuită, deci vor putea fi văzuţi cum confecţionează obiectele. Copiii care frecventează cursurile școlare, au terapie după amiază și sunt incluși în proiectul “Atelierul de (re)creaţie”. Ei lucrează alături de elevii voluntari de la liceele “Aurel Lazăr”şi Ortodox “Episcop Roman Ciorogariu”. La finisarea obiectelor contribuie și mamele membrilor asociaţiei, care participă la programul “Atelierul Mămicilor”.
Din donaţiile strânse în urma evenimentului se asigură pentru perspectivă materialele necesare orelor de terapie ocupaţională ale copiilor si tinerilor.

 

Asociaţia S.O.S. Autism Oradea

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.