24.2 C
Aleşd
joi, 8 iunie 2023

Un nou album de fotografii despre Oradea

Urmărește-ne și pe Google News

Ovi D. Pop este un artist fotograf care de două decenii este pasionat de arta fotografică.

- Publicitate -

La cei 43 de ani de viaţă, artistul a obţinut de-a lungul timpului peste 200 de premii, dintre care 5 trofee internaționale, iar în acest an a obținut 111 premii.
Este autorul a 6 monografii cu județul Bihor și a 6 ghiduri turistice cu Bihorul și Oradea. În album sunt reflectate momente ale metamorfozării orașului.
Volumul de fotografii cuprinde peste 150 de imagini din Oradea realizate în perioada 2000 – 2016, mare parte dintre ele, aeriene.
“Dacă nu exista, Ovidiu trebuia inventat, pentru că e un mesager al județului, a tot ceea ce este frumos în orașul de pe Crişul Repede” a declarat Prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop. “Este o valoare a comunității noastre” a declarat doamna senator Biró Rozalia. La rândul său, Viceprimarul Florin birta a acentuat pe aspectul legat de imaginea luminoasă a locuitorilor şi edificiilor urbei: “Unul dintre principalele obiective ale municipalității este promovarea turismului și Ovi face exact acest lucru, promovează orașul în cartea pe care a lansat-o acum. Promovează clădirile frumoase, oameni, momente importante din viața orașului natal. Vreau să-i urez putere de muncă pentru a publica ediţia a doua a elegantului album Oradea Mea. N-am văzut nicăieri dealul Ciuperca, deciprobabil va trebui ca în ediţia viitoare să apară în carte și acest deal’’ a mai spus Viceprimarul Florin Birta. Copleșit de emoție autorul a rememorat o etapă a vieții sale, în care afectat de criza financiară, a dat faliment, nemaiavând bani pentru a tipări Monografia județului Bihor: “Firmele și instituțiile publice mă pistonau că nu au intrat în posesia volumului pe care sa-l ofere oaspeţilor cadou, cu titlu de protocol. Atunci mi-am propus “să mă reinventez”, sau să cedez. Şi-am zis să fac o carte, cât un pachet de țigări și chiar şi la același preț despre Oradea. Datorită faptului că aveam o bază de date foarte mare, am făcut o carte de buzunar cu Oradea. Având tehnologia laser am făcut și tehnologia de legătorie, am făcut un exemplar și normal cu tupeul care mă caracterizează am mers la primărie, la doamna viceprimar Rozalia Biró. Știam că dumneaei apreciază tot ce este legat de Oradea. Răsfoind-o cu mare interes, pe atunci nu era perioada aia cu ,,hai să dăm comandă prin seap’’ am primit comandă de la primărie și a fost un imbold care m-a ajutat chiar să trec peste toate grijile pe care le aveam. Nefiind afiliat politic, nu mai știu cine era la conducerea Consiliul Județean, am făcut o carte cu monumentele din Județul Bihor. Aveam fotografiate cu preponderență biserici sau castele care au început să fie renovate. Euîncontinuu le fotografiam pentru a tipări ediții noi. Aşa am scos o carte de buzunar despre județul Bihor au urmat bisericile de lemn și punctele de atracție turistică din Bihor. Până la urmă am editat o colecție de cărți de buzunar care a avut un succes de casă, vânzănd peste 10.000 de exemplare s-a confesat la lansare Ovi D. Pop.
Autorul susține că a lansat ultimul dintre albume din nevoia de a avea în librării un astfel de volum despre Oradea.
Fotografiile făcute la diverse ore ale zilei și în diverși ani, între 2000-2016. Această carte am făcut-o din fonduri proprii fără să apelez la nici un sponsor’’ a mai declarant Ovi D. Pop.

Sebastian Miclăuş, student în anul I al Facultăţii de Jurnalism al U.O.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

33,227FaniÎmi place
1,759CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI