8.1 C
Aleşd
luni, 27 martie 2023

România răspunde apelului de sprijin venit din partea Turciei!

Urmărește-ne și pe Google News

Astăzi, 6 Februarie, pompierii salvatori români au răspuns rapid solicitării de sprijin venite din partea autorităților turce, puternic afectate de seriile de cutremure produse în ultimele ore pe teritoriul acestora.

- Publicitate -

În baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Turcia prin Mecanismul European de Protecție Civilă, aproape 60 salvatori, cu tehnică specializată aferentă au plecat astăzi din București, în scopul sprijinirii omologilor turci.

Aeronavele militare aparținând Forțelor Aeriene Române au decolat de la Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu o echipă specializată de căutare-salvare RO-USAR a IGSU, alături de 2 câini antrenați, o echipă medicală din cadrul UPU-SMURD București (parte integrantă a INSARAG), ofițeri de legătură din cadrul DSU dar și o echipă din cadrul Clubului Câinilor Utilitari, alături de 2 câini, antrenați pe specificul acestei misiuni de căutare și salvare a victimelor.

La plecarea în misiune a salvatorilor români a participat și ministrul afacerilor interne, Lucian Nicolae Bode, care a transmis salvatorilor cuvinte de încurajare, mulțumiri pentru promptitudinea avută în scopul sprijinirii populației și autorităților turce și nu în ultimul rând, mult succes în misiune.

România continuă să-și onoreze angajamentele internaționale, rămânând un partener solidar statelor care se confruntă cu situații majore de urgență.

- Publicitate -
- Publicitate -
 
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,779FaniÎmi place
1,768CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI