Jucați-vă cu bulgări, nu cu viața voastră!

403
Pompieri zăpadă
Foto ©️ ISU Bihor

Pompierii militari bihoreni îi îndeamnă pe cei mici și pe cei mari deopotrivă, să se bucure de jocurile de iarnă, evitând activitățile care le-ar putea pune viața în pericol.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor atrag atenţia cetățenilor asupra pericolului la care se expun prin practicarea activităţilor de agrement pe suprafaţa îngheţată a râurilor, iazurilor, lacurilor, barajelor şi canalelor colectoare din judeţ, întrucât gheaţa poate ceda în orice moment, periclitându-le viaţa.

Astfel, pentru preîntâmpinarea unor evenimente ce se pot solda cu consecinţe tragice, recomandăm părinţilor săexplice copiilor riscurile pe care le implică plimbările sau jocurile practicate pe suprafaţa îngheţată a apelor, interzicându-le astfel de activităţi, supraveghindu-i în permanenţă sau angrenându-i în jocuri specifice acestei perioade, care pot genera bucurii, nu și riscuri de accidentare.

Totodată, având în vedere faptul că straturile de gheaţă de la suprafaţa lacurilor sunt înşelătoare, părând a fi mult mai groase decât sunt în realitate, îi sfătuim pe pescari să evite pescuitul la copcă, înlăturând astfel riscul de înec în urma prăbușirii sub stratul subţire de gheață.

​De asemenea, recomandăm bihorenilor să îndepărteze zăpada și gheața de pe trotuarele din curți și de pe cele din fața caselor și blocurilor, pentru a preîntâmpina eventualele evenimente nedorite.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.