Cod Galben de ploi abundente în Bihor

340

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în vigoare astăzi, fiind valabilă până luni, 1 august, ora 10:00, în peste 20 de județe ale țării.

 

Astfel, se vor semnala perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în nordul, nord-vestul, centrul, estul și sud-estul teritoriului. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp. Pe parcursul nopții aria manifestărilor de instabilitate atmosferică va fi în restrângere.

Totodată, un Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente, este valabil astăzi începând cu ora 10:00, până mâine dimineață, la ora 03:00.

În intervalul menționat, local în estul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, nordul Munteniei și al Dobrogei, precum și în zona Carpaților de Curbură vor fi averse torențiale ce vor acumula local 40-60 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

 

Urmărește-ne și pe Google News