ALERTĂ METEO: Cod GALBEN de furtuni în Bihor

6749
Foto © Bejan Nicoleta Laura

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți, 26 iulie, o avertizare cod Galben și Portocaliu de disconfort termic ridicat și val de căldură în Bihor și alte județe. De asemenea de marți seara intră în vigoare un cod Galben de vijelii.

 

În intervalul 26 iulie, ora 18:00 – 27 iulie, ora 03:00, în vestul și nord-vestul țării vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…70 km/h), descărcări electrice și izolat averse torenţiale.

Tot pe parcursul zilei de marți (26 iulie) valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

Marți (26 iulie) în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37…39 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

 

Urmărește-ne și pe Google News