Activităţi de control, informare preventivă şi pregătire a populaţiei desfăşurate de pompierii militari în intervalul 01.05.– 01.06.2016

225

În scopul preîntâmpinării unor situaţii de urgenţă generate de diferite tipuri de riscuri şi al pregătirii cetăţenilor în vederea adoptării comportamentelor adecvate pentru protejarea propriilor vieţi, precum şi a avutului public şi privat,  în perioada 01.05. – 01.06.2016,  Inspecţia de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a organizat şi desfăşurat 255 acţiuni de control la instituţii, operatori economici şi localităţi, între acestea numărându-se şi spaţiile în care au fost amenajate secţiile de votare din judeţ,  peste 460 de instruiri şi aproape 140 de exerciţii în caz de incendiu şi de alarmare publică.
În cadrul controalelor efectuate au fost depistate 1456 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care  541 au fost soluţionate operativ la faţa locului. Ca urmare a neregulilor constatate a fost aplicat un număr total de 1023 sancţiuni, cuprinzând 964 avertismente şi 59 amenzi în cuantum de 138 500 lei.
Cu ocazia controalelor, s-au organizat şi desfăşurat 462 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă din cadrul instituţiilor, operatorilor economici şi localităţilor ( o mare parte dintre acestea realizându-se cu responsabilii clădirilor în care au fost amenajate secţiile de votare), precum 138 de exerciţii în caz de incendiu şi de alarmare publică.
De asemenea, în cursul zilei de marţi, 31 mai a.c., personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a efectuat instruirea preşedinţilor secţiilor de votare şi circumscripţiilor electorale cu privire la aplicarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, premergător şi pe timpul desfăşurării procesului electoral.
Totodată,  pompierii militari au desfăşurat lecţii deschise în unităţile de învăţământ pe tot parcursul lunii mai şi sesiuni de informare preventivă  a preşcolarilor, elevilor şi adulţilor prezenţi la sediile subunităţilor cu prilejul „Zilei Internaţionale a Copilului”, prin intermediul cărora copiii şi adolescenţii au fost familiarizaţi cu regulile de comportare în situaţii de urgenţă, precum şi cu importanţa asumării responsabilităţii în ceea ce priveşte protejarea propriei persoane şi a comunităţii în ansamblul ei.

 
 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.