Festivalul Folcloric Internaţional al Tineretului Slovac, la Valea Cerului. Programul complet.

1535
festivalul international Valea Cerului-800x450

În zilele de 20-21 iulie 2019 comunitatea slovacă din localitatea Valea Cerului va găzdui Festivalul Folcloric Internaţional al Tineretului Slovac ”Mládežnícky Folklórny Čerpotok 2019”, ediția XV.

Considerat emblematic pentru activitatea Uniunii Democratice a Slovacilor și Cehilor din România, festivalul și-a propus și în acest an păstrarea și promovarea folclorului autentic slovac, revigorarea tradiției, a cântecului și dansului popular slovac, îmbinate într-un spectacol artistic de înalt nivel cultural.

Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România, în calitate de organizator principal, dorește să ofere publicului larg și iubitorilor de folclor în fiecare an, un spectacol inedit.

Festivalul se organizează an de an din nevoia de a reuni tinerii slovaci din comunitatea slovacă, atât din țară cât și din străinătate, în cadrul unei manifestări folclorice ample și care dorește să ofere prilejul de a face cunoscute cântecele și dansurile specifice comunității slovace din întreaga Europă și nu numai.

Și în acest an și-au anunțat prezența ansambluri, grupuri folclorice din România dar și din străinătate, precum din Slovacia, Ucraina, Croația, Serbia, aceștia vor prezenta programe folclorice atât sămbâtă cât și duminică, programe în care vor prezenta cele mai interesante dansuri și cântece slovace din regiunile de unde provin.

Programul Festivalului Folcloric Internațional al Tineretului Slovac:

Sâmbătă, 20 iulie 

13:00 – sosirea invitaților

14:00  – parada costumelor

15:00  – deschiderea festivă

15:30 – spectacol festiv I-a parte

19:30 – cina

20:30 – bal

Duminică 21. iulie

11:30 – slujbă religioasă

14:00 – spectacol festiv a II-a parte

17:00 – închiderea festivă