18.1 C
Aleşd
duminică, 24 septembrie 2023

Profesorii fac astăzi grevă de avertisment în școli

În toate școlile în care există membri de sindicat are loc o grevă de avertisment miercuri, 17 mai, de la ora 11:00 și până la 13:00, după cum au anunțat reprezentanții profesorilor în cadrul unei conferințe de presă.

- Publicitate -

Greva de avertisment înseamnă „încetarea tuturor activităților specifice care ar trebui să se desfășoare în unitățile de învățământ preuniversitare de învățământ preuniversitar”, deci se traduce în ore în care elevii nu vor face disciplinele de orar, ci vor fi pur și simplu supravegheați de profesori.

Reamintim că profesorii vor intra din 22 mai în grevă generală, potrivit sindicatelor din Învățământ. 

„Greva generală va fi precedată, conform prevederilor legislației în vigoare, de declanșare a unei greve de avertisment, care va avea loc cu începere din 17 mai, în intervalul orar 11-13, cu încetarea tuturor activităților specifice care ar trebui să se desfășoare în unitățile de învățământ preuniversitare de învățământ preuniversitar”, a declarat Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret.”

Principalele revendicări ale angajaților din sistemul de învățământ includ creșterea salariilor, investiții în infrastructura școlilor, reducerea birocrației și măsuri pentru prevenirea incidentelor violente în școli.

Reprezentanții sindicatelor au subliniat că este prima grevă generală organizată la finalul unui an școlar și au atras atenția că examenele naționale susținute de elevii absolvenți de clasa a VIII-a și a XII-a ar putea fi perturbate.

Sindicaliștii au criticat politicienii, acuzându-i că sunt preocupați de alte aspecte, cum ar fi împărțirea posturilor în guvern.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

33,999FaniÎmi place
1,751CititoriConectați-vă
19CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,490AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI