Patru elevi din Bihor au obținut media 10 la Evaluarea Națională

596

Aceștia sunt de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, Școala Gimnazială „Oltea Doamna”, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” și Liceul Greco Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea.

 

Cei patru elevi care au obținut media 10 la Evaluarea Națională sunt: Teodora Maria Buda (Colegiul Național “Emanuil Gojdu”), Alexia-Rafaela Isdrăilă (Liceul Ortodox “Ep. Roman Ciorogariu”), Jaqueline Blaga (Liceul Greco Catolic “Iuliu Maniu”) și Alissa Borz (Școala Gimnazială “Oltea Doamna”).

Notele elevilor la Evaluarea Națională 2022 sunt anonimizate, pentru al treilea an. Astfel, fiecare absolvent de clasa a VIII-a trebuie să introducă în platforma evaluare.edu.ro codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la examene.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise și prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată candidaților.

Elevii de clasa a VIII-a vor completa opțiunile în fișele de înscriere la liceu, în prezența părintelui și a dirigintelui, în perioada 4-11 iulie 2022, potrivit calendarului admiterii.

Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu se calculează ca medie ponderată între Media Generală la Evaluarea Națională (care are o pondere de 80%) și Media Generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%).

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.