Miercuri va avea loc Concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar – sesiunea 2020

231
 

În perioada 09 – 16 iulie 2020 s-a desfășurat etapa de înscriere a candidaților la Concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar – sesiunea 2020, atât pentru candidații promoțiilor anterioare cât și pentru absolvenții promoției curente, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Traian Vuia” Oradea. 

Pentru participarea la concurs și-au depus dosare 1278 candidați.

Desfășurarea concursului va avea loc în cinci centre a căror asociere cu disciplinele de concurs poate fi găsită pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, iar acestea sunt: • Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea pentru științe și învățătoare în limba română; • Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea pentru educatoare în limba română și religie; • Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea pentru disciplinele tehnice și învățământul special;• Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea pentru arte, limba română, limbi materne respectiv moderne;• Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea pentru istorie, geografie, științe socio-umane, educație fizică și sport, învățătoarele și educatoarele în limbile minorităților naționale.

Concursul se va desfășura în data de 29 iulie 2020, afișarea rezultatelor fiind programată pentru 04 august 2020. Înregistrarea contestațiilor va fi realizată în perioada 04-05 august 2020, iar afișarea rezultatelor finale are ca termen data de 11 august 2020

După derularea etapelor de mobilitate, pentru concurs au fost publicate 32 de posturi didactice/catedre vacante în vederea angajării pe perioadă nedeterminată (22 în mediul urban iar 10 în rural). De asemenea, au fost publicate 1125 posturi didactice/catedre/fracțiuni de catedră în vederea angajării pe perioadă determinată (521 urban, 604 rural), 266 fiind complete. După finalizarea concursului, vor avea loc ședințe de repartizare conform calendarului mobilității. 

Toată informația necesară cu privire la mobilitatea personalului didactic poate fi găsită pe site-ul www.isjbihor.ro la secțiunea Resurse.

În data de 24 iulie s-a finalizat etapa de înscriere pentru sesiunea a doua a Examenului de Bacalaureat, desfășurată în perioada 24 august-5 septembrie 

În județul Bihor s-au înscris un număr de 1273 de candidați care vor susține probele scrise în 13 centre de examen. În 23 de centre s-au înscris 59 de candidați pentru echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.