Începe testarea copiilor! Inspectoratul Școlar Județean Bihor a distribuit 190.000 de teste COVID-19 unităților de învățământ din județ

446
 

Sâmbătă, 27 noiembrie 2021, Inspectoratul Școlar Județean Bihor a preluat și distribuit în toate unitățile de învățământ din județul Bihor, 190.000 de teste rapide antigen SARS-CoV-2 cu probă din salivă.

 

Acestea s-au repartizat prin Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență din subordinea Ministerul Afacerilor Interne, în baza ordinului privind aprobarea repartiției unor tipuri de materiale destinate monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ.

Începând de săptămâna viitoare, copiii vor putea fi testați, în funcție de decizia consiliului de administrație a unității de învățământ, la nivelul unității, cu acordul părintelui/reprezentantului legal sau la domiciliu, sub supravegherea părintelui/reprezentantului legal.

Reamintim că în conformitate cu prevederile ordinuluidin 19 11 2021 privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii, interimar, nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Consiliul de administrație al unității de învățământ decide dacă testarea cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă se efectuează în unitatea de învățământ sau la domiciliu, sub supravegherea părintelui/reprezentantului legal.

În situația în care consiliul de administrație al unității de învățământ stabilește că procedura de testare cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă este efectuată în unitatea de învățământ, este necesar acordul părintelui/reprezentantului legal al preșcolarului/elevului minor, acord exprimat conform formularului elaborat de Ministerul Sănătății.

În situația efectuării testării cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă la domiciliu, sub supravegherea părintelui/reprezentantului legal, rezultatul testării se comunică de îndată, în scris sau electronic, unității de învățământ, respectiv persoanei responsabile desemnate.

 

Urmărește-ne și pe Google News