FUTURE Student: Elevii și profesorii de liceu se pot înscrie gratuit în cel mai complex program de Educatie Altfel

140

Alegerea facultății este una dintre cele mai mari probleme ale tinerilor din România, de aceea, azi se lansează oficial, la nivelnațional, noul program FUTURE Student dedicat elevilor șiprofesorilor de liceu care doresc să se pregătească pentru viitor. Alături de PEPCO România, programul îi ajută pe elevi să îșialeagă corect facultatea în funcție de propriile abilități, în timpce profesorii aprofundează noi metode de predare ce le pot utiliza direct la clasă. 

 

Din cauza deciziilor greșite cu privire la alegerea facultății, majoritatea tinerilor abandonează facultatea încă din primulan de studiu, cu o rată de abandon de aproape 9,6%, conform rapoartelor oficiale despre starea învățământului preuniversitar și universitar în anul 2019-2020, publicate de Ministerul Educației. „Am văzut tot mai mulți elevi ce odată ajunși în situația de a-și alege o facultate rămân blocați. Pentru că nu știu ce să facă apelează fie la părinți, fie la prieteni, fie la articole pe Internet care le vorbește despre IT, marketing și câteva domenii de interes. Mulți elevi nu știucare le este pasiunea și care facultate îi va ajuta în aceastădirecție. E foarte mult haos în mintea multor elevi și de aceea, programul FUTURE Student vine ca un prim ajutor100% practic”, declară Mădălina Hodorog, co-fondatorul programului FUTURE Student, trainer, consultant și cadru didactic asociat.

Programul FUTURE Student ediția PEPCO România va include în următoarele luni sesiuni de training gratuite la care participă elevii – profesorii de liceu – angajatorii PEPCORomânia pentru a se pregăti 100% practic pentru următorii ani. „Prin programul FUTURE Student venim să ajutăm acei elevi de liceu care nu știu ce facultate li se potrivește. Îi ajutăm să facă legătura între nevoile pieței muncii și facultatea pe care o vor alege și îi ajutăm să-și facă un plan academic, să înțeleagă cum să profite de proiectele extracurriculare, de voluntariate și alte oportunități pe care le vor avea în perioada studenției” continuă Mădălina Hodorog.

Programul FUTURE Student, ediția PEPCO România, este deschis tuturor elevilor din clasele a 11-a și a 12-a cât și pentru profesorii lor. Până la finalul programului, elevii vor avea oportunitatea de a se descoperi mai bine pe sine și de a înțeleage ce domeniu sau facultate li se potrivește cel mai mult. Aceștia vor putea participa și la o întâlnire 1 la 1 cu un student dintr-un domeniu ales de către elev.

În paralel, profesorii de liceu vor descoperi metode de educație non-formală într-o sesiune specială, dedicată lor, dar vor avea oportunitatea și de a participa la sesiunile cu elevii în calitate de participanți, pentru a înțelege mai bine cum îi pot ajuta mai mult pe elevi și care sunt nevoile acestora.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.