1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Un nou proiect dedicat mediului, în munţii Pădurea Craiului, începe marți

Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor (C.A.P.D.D.) marchează debutul unui nou proiect dedicat mediului şi derulat în munţii Pădurea Craiului.

- Publicitate -

Evenimentul are loc, marţi, 23 aprilie 2019, la sediul C.A.P.D.D. Bihor, din piaţa 1 Decembrie, nr. 6, începând cu ora 10.

Cel mai recent proiect al C.A.P.D.D. Bihor se numeşte: „Pădurea Craiului, casă pentru oameni din cele mai vechi timpuri”, este parte a celei de a XIV-a ediţii a programului „Spaţii verzi”, fiind susţinut de MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat. Proiectul are un buget total de 25.000 de lei şi se derulează între 15 aprilie şi 14 septembrie 2019.

Prin acest proiect C.A.P.D.D. Bihor îşi propune să aplice noi măsuri în vederea reducerii „impactului negativ al vizitatorilor de la peştera Meziad şi peştera Unguru Mare”.

Vor fi derulate acţiuni pentru creşterea gradului de informare şi conştientizare a turiştilor şi localnicilor cu privire la valorile naturale şi culturale din Pădurea Craiului, se va lucra în continuare la dezvoltarea infrastructurii de interpretare a patrimoniului celor două peşteri, vor fi organizate activităţi de informare şi conştientizare dedicate copiilor, localnicilor din zonă dar şi turiştilor. De asemenea va avea loc o „Zi a Peşterii”, menită să sublinieze importanţa conservării capitalului natural şi cultural deţinut de cele două obiective turistice din munţii Pădurea Craiului.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,498FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI