Un bărbat a fost rănit în urma izbucnirii unui incendiu la o gospodărie din Căpâlna

402
incendiu Căpâlna
Foto © ISU Crișana

Joi, 07 februarie, în jurul orei 11.45, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor a fost anunțat cu privire la producerea unui incendiu la o gospodărie din localitatea Căpâlna.

Pentru gestionarea evenimentului, la adresa indicată de apelant au fost mobilizate de urgență trei echipaje de pompieri militari din cadrul Gărzii Tinca, din care două de stingere și unul de prim ajutor calificat. În momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent în interiorul unei construcții auxiliare, iar fiul proprietarei, care încercase să stingă incendiul înainte de sosirea echipajelor specializate, a suferit arsuri la nivelul căilor aeriene, feței și al antebrațului.

Pompieri militari paramedici, prezenți la fața locului cu o ambulanță de tip B2, i-au acordat primul ajutor bărbatului, în vârstă de 55 de ani, predându-l ulterior echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea care l-a intubat și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean, victima urmând a fi transferată la Spitalul de Arși din București.

Echipajele de stingere au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului, respectiv pentru protecția construcțiilor învecinate, reușind să salveze locuința, care se afla la aproximativ cinci metri de focarele de incendiu și trei anexe construite în continuarea clădirii afectate de flăcări.

În urma evenimentului, provocat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă, au ars aparate electrocasnice, o fereastră, o ușă, materiale textile, mobilier și aproximativ 16 metri pătrați tavan fals.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.