Șoselele județului continuă să fie pline de inconștienți. Șoferi băuți și fără permis, prinși în weekend de polițiști

2022
Poliția radar
Foto ©️ IPJ Bihor

În perioada 16 – 18 iulie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 186de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de91.915 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 34 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare și au fost constatate 13 tamponări.  

102 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 22 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 16 sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționați șase bicicliști, două sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, iar 35 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Astfel, sâmbătă, 17 iulie, la ora 17.45, pe Șoseaua Borșului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din localitatea Cușmed, județul Harghita, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 124 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Conducătorul autoturismului care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Cercetați penal pentru conducere sub influența alcoolului

Sâmbătă, 17 iulie, pe drumul comunal 229, în localitatea bihoreană Mizieș, polițiștii rutieri din Beiuș au depistat în trafic un bărbat 40 de ani, din comuna Drăgănești, județulBihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, sâmbătă, 17 iulie, la ora 04.00, pe D.N. 19, în localitatea bihoreană Biharia, polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia au depistat în trafic un bărbat de 38 de ani, din comuna Macea, județul Arad, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Duminică, 18 iulie, la ora 00.16, pe strada Primăriei din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, duminică, 18 iulie, la ora 00.16, pe stradaPrimăriei din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din localitatea Turburea, județul Gorj, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot duminică, 18 iulie, pe strada Primăverii din localitatea bihoreană Sânmartin, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Băile Felix au depistat în trafic un bărbat de 66 de ani, din comuna Vețel, județul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Cercetat penal pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului

Duminică, 18 iulie a.c., la ora 00.16, pe strada Independenței din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și având o concentrație alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului autoturismului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Depistați în timp ce conduceau, deși aveau suspendat acest drept

Sâmbătă, 17 iulie, la ora 17.05, polițiștii rutieri din Aleșdau depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, din comuna Plopiș, județul Sălaj, în timp ce conducea o autoutilitară, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Tot sâmbătă, 17 iulie, la ora 03.00, pe strada Aurel Vlaicu din municipiul Beiuș, polițiștii rutieri din Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 19 ani, din comuna Budureasa, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.