Rupere de nori azi dimineață în Oradea. Zeci de interventii ale pompierilor în urma furtunii în județ

1102
Rupere de nori în Oradea 13.06.2018. ~2-800x702
Foto © Facebook InfoTrafic Bihor

Furtuna care s-a abătut asupra municipiului Oradea în dimineața zilei de miercuri, 13 iunie, a lăsat în urmă mai multe pagube. Timp de o ora, intre 6 și 7 dimineata, vantul a suflat cu putere iar precipitatiile au facut ravagii și în restul judetului.

Potrivit ISU Crișana, în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase la nivelul județului Bihor, între orele 06.00 – 08.00, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” au fost primite 40 de apeluri prin Sistemul Unic 112, care sesizau producerea unor situații de urgență, în special la nivelul municipiului Oradea, pe străzile: Dunării, Spartacus, Olimpiadei, Gheorghe Doja, Libertății, Macului, Mărăști, Aleea Rogerius, Avram Iancu, Uzinelor, Louis Pasteur, Nicolae Grigorescu și George Enescu.

Pentru gestionarea evenimentelor, un număr de 25 de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea au intervenit cu autospecialele și motopompele din dotare, acționând pentru îndepărtarea a 7 arbori căzuți pe carosabil și a 2 copaci doborâți de vijelie pe două autoturisme, respectiv pentru degajarea a 3 străzi inundate și evacuarea apei din 10 subsoluri și două curți.

De asemenea, echipajele Stației de Pompieri Aleșd au înlăturat de pe carosabil un copac doborât de vântul putenic, iar pompierii Detașamentului Marghita au evacuat apa acumulată în urma ploilor torențiale, de pe strada Nicolae Bălcescu din localitate. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Reamintim că județul Bihor intră sub o nouă avertizare cod galben de ploi începând de miercuri, ora 14:00.