Prevenirea consumului de droguri la șoferi “Roşu, galben…antidrog”

234

În perioada iulie-septembrie, Agenţia Naţională Antidrog, prin specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Bihor, în parteneriat cu Şcoala Auto „Dorina”, Şcoala Auto „GES” şi Şcoala Auto “Decebal” din Oradea implementează activităţile proiectului de prevenire a consumului de droguri, destinat viitorilor conducători auto “Roşu, galben…antidrog”.

Scopul proiectului îl constituie prevenirea consumului de alcool si alte substante stupefiante în rândul a 100 viitori conducători auto cu vârste cuprinse între 17-40 ani şi a 20 instructori auto cu vârste cuprinse între 28-50 ani, subsumat obiectivului din cadrul Planului de Acţiune al Strategiei Naţionale Antidrog 2017-2020 : „Reducerea influenţei factorilor de risc şi dezvoltarea influenţei factorilor de protecţie la categoriile profesionale ce sunt predispuse consumului de droguri, corelat cu nivelul de responsabilitate socială şi particularităţile acestora- Activitatea 1. Implementarea unor proiecte locale de prevenire a consumului de droguri legale şi ilegale adresate diverselor categorii socio-profesionale”.

De asemenea, printre obiectivele specifice ale proiectului se numără: Informarea unui numar de 100 viitori conducatori auto cu vârste cuprinse intre 17-40 ani în cadrul a 12 ore de teorie derulate în cadrul scolilor auto asupra riscurilor bio – psiho – sociale la care se supun prin consumul de alcool si substante stupefiante, prezentarea unor elemente de legislatie specifice consumului de alcool si alte substante stupefiante la volan unui numar de 100 viitori conducatori auto cu varste cuprinse intre 17 si 40 ani precum şi Instruirea unui numar de 20 de instructori auto cu varste cuprinse intre 28-50 ani cu privire la problematica consumului de droguri la volan si aspecte legate de profilul fizic si psihic al consumatorului de droguri.

Activităţile proiectului se desfăşoară în cadrul orelor de legislaţie, având un număr de beneficiari direcţi format din  100 de viitori conducători auto şi 20 instructori de conducere.

Acest proiecte reprezintă un alt pas în efortul Agenţiei Naţionale Antidrog de a informa, educa şi conştientiza populaţia generală cu privire la consecinţele consumului de droguri asupra individului.

Agenţia Naţională Antidrog prin Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog este deschisă spre colaborare interinstituţională în vederea prevenirii consumului de droguri iar acest lucru se poate realiza şi prin derularea de proiecte comune cu participarea şi sprijinul  partenerilor instituţionali publici sau privaţi.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.