Pompierii militari bihoreni alături de copiii suferinzi și de natură

99
 

Pentru că nu doar de sărbători cei aflați în suferință au nevoie de ajutorul semenilor, pompierii militari orădeni s-au mobilizat pentru a ajuta copiii care, din nefericire, au cunoscut durerea fizică și sufletească de la o vârstă fragedă.

​Aflând că un lanț de hipermarketuri din Oradea desfășoară programul de sustenabilitate “Plata cu PET-ul”care vizează introducerea plasticului într-un circuit responsabil, prin reducere, refolosire și reciclare, pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea au decis să organizeze o campanie de ajutorare a copiilor mai puțin norocoși, a căror bucurie depinde doar de semeni, contribuind în același timp, la protejarea mediului înconjurător. Ca atare, timp de o săptămână, pompierii Detașamentului 1 Oradea au adunat și sortat ambalaje din plastic, strângând peste 9000 de PET-uri, pentru care hipermarketul în cauză le-a furnizat tot atâtea fructe și legume.

​Astfel, încărcați cu lăzi de produse, pompierii orădeni au “descins” la o asociație – orfelinat din localitatea Ineu, ai cărei angajați și voluntari au grijă de 25 de copii orfani sau care au fost abuzați de proprii părinți.

​Copiii, cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani, i-au primitemoționați, exprimându-și vădit bucuria nu doar pentru produsele primite, ci și pentru faptul că pompierii s-au gândit la ei. Iar pentru ca ziua dedicată lor să fie o amintirecât mai frumoasă, salvatorii i-au urcat în autospeciala pe care atât cei mici, cât și cei mai mari, au explorat-o curioși și entuziaști.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.