Pompierii militari bihoreni alături de copiii suferinzi și de natură

99
 

Pentru că nu doar de sărbători cei aflați în suferință au nevoie de ajutorul semenilor, pompierii militari orădeni s-au mobilizat pentru a ajuta copiii care, din nefericire, au cunoscut durerea fizică și sufletească de la o vârstă fragedă.

 

​Aflând că un lanț de hipermarketuri din Oradea desfășoară programul de sustenabilitate “Plata cu PET-ul”care vizează introducerea plasticului într-un circuit responsabil, prin reducere, refolosire și reciclare, pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea au decis să organizeze o campanie de ajutorare a copiilor mai puțin norocoși, a căror bucurie depinde doar de semeni, contribuind în același timp, la protejarea mediului înconjurător. Ca atare, timp de o săptămână, pompierii Detașamentului 1 Oradea au adunat și sortat ambalaje din plastic, strângând peste 9000 de PET-uri, pentru care hipermarketul în cauză le-a furnizat tot atâtea fructe și legume.

​Astfel, încărcați cu lăzi de produse, pompierii orădeni au “descins” la o asociație – orfelinat din localitatea Ineu, ai cărei angajați și voluntari au grijă de 25 de copii orfani sau care au fost abuzați de proprii părinți.

​Copiii, cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani, i-au primitemoționați, exprimându-și vădit bucuria nu doar pentru produsele primite, ci și pentru faptul că pompierii s-au gândit la ei. Iar pentru ca ziua dedicată lor să fie o amintirecât mai frumoasă, salvatorii i-au urcat în autospeciala pe care atât cei mici, cât și cei mai mari, au explorat-o curioși și entuziaști.

 

Urmărește-ne și pe Google News