Peste 3.200 de persoane au vizitat obiectivele turistice ale municipiului cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor

88

Sâmbătă, 3 iulie, cu ocazia evenimentului „Noaptea Muzeelor”, peste 3.200 de persoane au vizitat obiectivele turistice care aparțin de Municipiu și sunt administrate de Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice – Casa Darvas-La Roche, Sinagoga Ortodoxă Aachvas Rein(Muzeul Istoriei Evreilor) și Sinagoga Neologă Sion.

În ciuda contextului pandemic traversat  anterior, interesul pentru evenimentul „Noaptea Muzeelor” a  fost unul foarte mare.

„Ne bucurăm că am putut oferi orădenilor posibilitatea de a participa la acest eveniment cultural, deschizând porțile unor obiective turistice deosebite. Dacă după ridicarea restricțiilor, la Casa Darvas – La Roche numărul vizitatorilor dintr-un weekend normal ajunge la cca 200 de persoane, acum cu prilejul evenimentului Noaptea Muzeelor, numărul vizitatorilor a crescut de până la opt ori, pragul acestui obiectiv turistic, simbol Art Nouveau, fiind trecut de 1.675 de persoane. Așa cum se știe, obiectivele municipiului atrag anual mii de turiști din toate colțurile țăriiși nu numai, aceștia putând răsfoi aici adevărate pagini de istorie, luând cunoștință astfel cu cultura și civilizația orașului nostru. Le mulțumim tuturor vizitatorilor care ne-au trecut pragul cu ocazia evenimentului Noapteamuzeelor și îi așteptăm cu bucurie de fiecare dată”, a declarat viceprimarul Arina Moș.

Pentru ca vizitatorii să se poată bucura mai mult timp de frumusețea clădirilor și expozițiilor Oradea Heritage, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor programul de vizitare cu intrare gratuită a fost extins până la ora 24.00. 

Până la miezul nopţii, La Casa Darvas-La Roche au fost 1.675 de vizitatori, la Muzeul Evreilor de pe strada Primăriei 715, iar la Sinagoga Neologă Sion 819.