Percheziţii la traficanţii de droguri din Bihor. Poliţiştii au găsit cannabis, ecstasy și amfetamină

1383
 

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Oradea au efectuat opt percheziții domiciliare, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea, pentru destructurarea unei grupări infracționale, specializată în trafic de droguri de risc și droguri de mare risc.

 

Miercuri, 11 noiembrie, în municipiul Oradea, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antridrog, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. –S.T. Oradea, au efectuat o acţiune în cadrul căreia a fost destructurată o grupare infracțională, specializată în săvârșirea infracțiunilor de trafic și consum de droguri de risc și droguri de mare risc.

Astfel, în această dimineață, polițiștii B.C.C.O. Oradea – Serviciul Antridrog, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea, au efectuat opt percheziții domiciliare, pentru documentarea și probarea activității infracționale a grupării infracționale. 

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate în vederea cercetărilor droguri de risc, respectiv 140 de grame de cannabis, 5 grame de pulbere de culoare albă, susceptibilă a fi amfetamină, trei aparate de mărunțit și trei cântare de mare precizie, toate fiind indisponibilizate în vederea cercetărilor.

De asemenea, în urma perchezițiilor au fost ridicați 6.100 de lei și 110 euro.

Totodată, la finalizarea perchezițiilor domiciliare din această dimineață, au fost puse în executare șase mandate de aducere emise pe numele membrilor grupării, cei în cauză fiind conduși la sediul D.I.I.C.O.T. Oradea, în vederea audierii și luării măsurilor legale față de aceștia. 

În urma probatoriului, au fost reținute patru persoane, cu vârste cuprinse între 22 și 41 de ani, toți din Oradea, membriiai grupării infracționale, care, în perioada februarie – noiembrie 2020, sunt bănuiți că ar fi distribuit droguri de risc (cannabis) și droguri de mare risc (amfetamine) către mai mulți consumatori de astfel de substanțe din Oradea 

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor și de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj Napoca. De asemenea, acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.