Percheziții de amploare în Bihor – 7 persoane reținute, peste 575.000 de țigarete, bani și o autoutilitară au fost confiscate (video)

959

Peste 575.000 de țigarete de contrabandă, bani și o autoutilitară folosită pentru transportarea țigaretelor, confiscate de polițiștii bihoreni în urma a 11 percheziții domiciliare și a unei acțiuni de prindere în flagrant. Toate cele 7 persoane au fost reținute.

Luni, 20 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au efectuat 11 percheziții domiciliare pe raza județului Bihor, pentru documentarea și probarea activității infracționale a șapte persoane, cu vârste cuprinse între 32 și 59 de ani, toate din județul Bihor, bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, din care 8 pe raza municipiului Oradea și 3 pe raza unor localități limitrofe, polițiștii bihoreni au descoperit 176.940 de țigarete (8.847 de pachete), de diferite mărci, nemarcate sau marcate necorespunzător. Totodată au fost descoperiți și ridicați în vederea cercetărilor 193.095 de lei și 14.060 euro, o unitate DVR, agende, telefoane mobile și 80 cartușe de vânătoare diferite calibre.

​În cadrul acțiunii, polițiștii de investigare a criminalității economice au depistat în flagrant delict un alt bărbat de 33 de ani, din municipiul Baia Mare, județul Maramureș, care a transportat pe raza municipiului Oradea, cu o autoutilitară care avea aplicate plăcuțe cu număr fals de înmatriculare, modificată și adaptată special pentru transportul de țigarete,398.260  de țigarete (19.913 de pachete), nemarcate legal, provenite din contrabandă, ascunse într-un locaș special amenajat, pe care le-a predat unui bărbat de 35 de ani, din Oradea, care le-a depozitat într-o locuință închiriată pe raza municipiului Oradea. 

Cele 575.200 de țigarete descoperite în urma perchezițiilor efectuate, banii și autoutilitara folosită la transportul țigaretelor de contrabandă au fost indisponibilizate, urmând a face obiectul confiscării speciale, în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului, estimat în prezent la peste 500.000 de lei.

În urma audierii celor 7 persoane și administrării probatoriului în cauză, polițiștii bihoreni de investigare a criminalității economice le-au reținut pe acestea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Marți, 21 septembrie, cei în cauză vor fi prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, în vederea dispunerii de măsuri legale față de aceștia.

Acțiunea polițiștilor bihoreni a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției pentru Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.