Patru oferte depuse pentru realizarea incubatorului de afaceri „Cresc Oradea Mare”

197

Patru oferte au fost depuse pentru achiziția lucrărilor de execuție a obiectivului de investiții „Promovarea antreprenoriatului creativ prin dezvoltarea incubatorului de afaceri: CRESC ORADEA MARE”, cod SMIS 122936, Cod unic de înregistrare: 4230487/2021/28.

Conform declarației de participare postată în SEAP,următorii operatori economici au depus oferte:

1. Abed Nego Com SRL, avându-l ca subcontractant pe Delpro SRL;

2. Asocierea formată din Conpila SRL  (lider de asociere)și Inselma SRL (asociat).

3. Asocierea formată din Drum Asfalt (lider de asociere) și Constructorul Sălard (asociat), avându-i ca subcontractanți pe AL.SE.RO. Impex SRL, Ergoon SRL, Kaluna SRL, Ritmoteh SRL și Tramenco SA.

4. Sandorlukacs Construct SRL, cu subcontractanții Tamada Const SRL, Hitech Cool and Heat SRL și Ovinstal Electric SRL.

Reamintim că proiectul urmărește dezvoltarea unui incubator de afaceri care se va amenaja într-o clădire neutilizată, situată pe str. Louis Pasteur nr. 28 (clădirea fostului Spital nr. 5), cu o suprafață utilă de 2200 mp, aflată în proprietatea Municipiului Oradea.

În urma reabilitării clădirii, se va amenaja spațiul de desfășurare a activității de incubare cuprinzând, în total,15 birouri pentru start-up-uri, 30 spații de lucru în open space, 6 ateliere – spații suport pentru firmele incubate, săli de evenimente și training.

Scopul incubatorului de afaceri îl constituie sprijinirea firmelor nou înființate și a celor cu un istoric scurt de funcționare (maxim 2 ani), în vederea lansării pe piață a unor produse sau servicii care corespund sectorului creativ. 

Rolul acestuia este de a susține dezvoltarea firmelorrespective, astfel încât acestea să ajungă la un nivel de stabilitate și autonomie, cu șanse crescute de a face față mediului concurențial și de a supraviețui pe termen lung.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.