24.2 C
Aleşd
joi, 8 iunie 2023

ORGANIZATORUL AUSTRIAC AL COMPETIŢIEI SUPERKARPATA TROPHY 2023 AMENDAT DE GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU CU 50.000 LEI

Urmărește-ne și pe Google News

În perioada 17-19.05.2023, comisarii de la Comisariatul Județean Bihor al Gărzii Naționale de Mediu au efectuat verificări pe teren, în zona ariei naturale protejate ROSCI0322 Muntele Șes, în urma unei sesizări privind accesul neautorizat și distrugeri pe teritoriul ariei naturale protejate prin desfășurarea manifestării sportive SuperKarpata Trophy 2023 (competiție off-road), fără a deține avize/acorduri în acest sens.

- Publicitate -

În timpul verificărilor din teren realizate în data de 17.05.2023, au fost constatate urme de autovehicule de teren pe pajisti/pășuni/terenuri private situate pe suprafața ariei naturale protejate ROSCI0322 Muntele Șes, în condițiile în care administratorul ariei naturale protejate – Agentia Nationala pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) – nu și-a dat acordul și nu a emis nici un fel de aviz pentru organizarea manifestarii sportive.

Urmare a faptelor constatate, organizatorul competiției, Müller – Hartburg Dienstleistungsgesellschaft mbH din Viena, va fi sancționat cu amendă în valoare de 50.000 de lei, iar cinci șoferi austrieci, care au participat la competiția SuperKarpata Trophy, vor fi primi amenzi cuprinse între 5.000 – 10.000 de lei, pentru încălcarea OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice. Cei cinci șoferi amendați de Garda de Mediu Bihor au fost identificați de polițiștii din Aleșd, în zona ariei naturale protejate ROSCI0322 Muntele Șes, după ce Clubul sportiv geto-dacii liberi au sunat la 112 pentru a sesiza faptul că mai multe vehicule de teren au fost văzute în zone cu accesul interzis din cadrul ariei naturale protejate.

Totodată, comisarii GNM – CJ Bihor au transmis către IPJ Bihor o solicitare pentru demararea acțiunii de identificare a adreselor celor 5 participanți la competiție care au fost legitimați de polițiștii din Aleșd, urmând a se proceda conform legislației și procedurilor în vigoare.

„Toți cei care vor să încalce legislația de mediu din această țară trebuie să suporte consecințele faptelor lor. Prin urmare, îi avertizăm pe amatorii de „expediții turistice” off-road din țară și din străinătate că asemenea competiții care provoacă distrugerea mediului natural sunt supuse regulilor stricte ale concursurilor off-road și sunt permanent în atenția Gărzii Naționale de Mediu.”, a declarat dl. Florin Bănică, Comisar general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, în legătură cu desfășurarea manifestării sportive SuperKarpata Trophy 2023.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

33,227FaniÎmi place
1,759CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI