O fetiță a încercat să iasă din țară cu buletinul unei tinere de 22 de ani

1156
Vama Borș

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au depistat o tânără din România, în vârstă de 12 ani, care a prezentat la controlul de frontiera o carte de identitate ce aparţinea altei persoane.

În data de 06.09.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cinci cetăţeni români, călătorind într-un autoturism înmatriculat în Ungaria. 

Cu ocazia controlului, unul dintre pasageri, o tânără, s-a legitimat cu o carte de identitate românească din care reieşea că are vârsta de 22 de ani. În urma verificării documentului de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între tânăra prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe vizibile de fizionomie, motiv pentru care au fost extinse cercetările.

În urma verificărilor s-a stabilit că persoana respectivă este cetăţean  român, dar  are vârsta de 12 ani. Aceasta era însoţită de rude şi intenţiona să călătorească în Ungaria. Minorei nu i s-a permis ieșirea din țară, fiind anunţată  mama acesteia care s-a deplasat din localitatea de domiciliu până în punctul de trecere a frontierei, de unde a preluat minora.

În cauză se efectuează cercetări urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.