23.1 C
Aleşd
miercuri, 24 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Misiunea medicilor români de sprijinire a cadrelor medicale din Slovacia, a luat sfârșit!

Delegația formată din 5 medici, 8 asistenți și 2 reprezentanți ai IGSU care au desfășurat o misiune umanitară, voluntară, în scopul sprijinirii cadrelor medicale în criza sanitară cauzată de coronavirusul SARS-CoV-2, a luat sfârșit, după 28 zile de implicare masivă în acordarea asistenței medicale adaptate pacienților aflați în stare gravă, intubați și ventilați mecanic, în Secțiile de ATI.

Eforturile depuse de întreaga echipă plecată în misiune au fost considerabile, reușind să își ducă la bun sfârșit misiunea implicării în salvarea de vieți și totodată de a fi alături de colegii lor, cadrele medicale din Slovacia, puternic impactate de creșterea cazurilor grave ale pacienților infectați cu noul Coronavirus.

Totodată, o parte din echipa medicală posedă și experiențele umanitare anterioare, reamintind aici sprijinirea cadrelor medicale din Italia și Republica Moldova, misiuni voluntare executate anul trecut.

Ca un bilanț al activității echipei medicale plecate în Slovacia, în urma administrării tratamentelor specifice categoriei vizate, dintr-un procent de 100% al pacienților aflați în grija și supervizarea echipei medicale din România, rata de detubati și trimiși pe secție a fost de 58%, 28 % rămași în grija cadrelor medicale slovace, 14% mortalitate.

Reamintim faptul că în contextul susținerii eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 și urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă – solicitare primită de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, de la Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC) – Guvernul României a decis să sprijine Republica Slovacia prin trimiterea unei echipe medicale specializate în anestezie și terapie intensivă.

Acțiunea a fost finanțată de Uniunea Europeană, prin ESI (Instrumentul privind furnizarea sprijinului de urgență pe teritoriul Uniunii).

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,932FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI