1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Măsuri privind prevenirea aglomerării în cadrul Serviciului Cazier Judiciar – IPJ Bihor

Relaxarea măsurilor împotriva Covid-19 a generat aglomerări în cadrul Serviciului Cazier Judiciar din subordinea Inspectoratului Județean de Poliție Bihor (IPJ). Prefectul Dumitru Țiplea a intervenit prompt cu soluții pentru degrevarea temporară a ghișeelor, evitând astfel crearea unor situații epidemiologice cu risc de transmitere a Covid-19.

- Publicitate -

Marea majoritate a solicitărilor vizează obținerea cazierului judiciar în vederea susținerii examenelor pentru obținerea permisului de conducere, în contextul în care activitățile de examinare au fost reluate începând cu data de 02 iunie 2020. În același timp, având în vedere că în perioada 18 – 29 iunie are loc sesiunea de depunere a dosarelor pentru concursul de titularizare a cadrelor didactice, Inspectoratul Școlar Județean Bihor (IȘJ) estimează că peste 1200 de candidați vor solicita cazierul judiciar, necesar pentru întocmirea dosarului. De asemenea, tot în această perioadă vor fi depuse și alte dosare care necesită cazier, de către persoanele care solicită angajarea în baza notelor obținute în anii anteriori la examenele de titularizare.

În acest context, prefectul Dumitru Țiplea, în coordonare cu Inspectoratul Școlar Județean, a obținut acordul Ministerul Educației și Cercetării privind acceptarea dosarelor pentru concursul de titularizare sub condiția depunerii cazierului judiciar și a certificatului de integritate comportamentală de către candidații acceptați, la data prezentării pentru încheierea efectivă a contractului individual de muncă.

În vederea degrevării activităților Serviciului Cazier Judiciar reamintim celor care își pregătesc dosarul în vederea înscrierii în cadrul școlilor de conducători auto că este suficientă o declaraţie pe proprie răspundere, din care să reiasă faptul că nu se încadrează în prevederile legale în vigoare privind interdicţia de a se prezenta la examenul pentru obţinerea permisului de conducere.

Prefectul Dumitru Țiplea face un apel către cetățenii care solicită cazier judiciar în această perioadă să respecte regulile de distanțare socială: “Este o situație neprevăzută și trebuie să facem un efort comun, bazat pe înțelegere, pentru a o depăși. Instituția Prefectului monitorizează permanent și este pregătită să acționeze în beneficiul bihorenilor.”

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI