Incendiu puternic în localitatea Păuşa. Ard circa 10 hectare de teren şi un utilaj agricol (video)

228

Pompierii militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea acționează în localitatea Păușa, pentru stingerea unui incendiu care se manifestă generalizat la un utilaj agricol și la vegetație uscată și fân, pe o suprafață de aproximativ 10 hectare, cu pericol de propagare la o fermă și la mai multe gospodării.

„Există mai multe focare dispersate pe o suprafață de peste 10 hectare, iar din cauza vântului puternic și a cantității mari de materiale combustibile (fân, paie, vegetație uscată) flăcările se extind cu repeziciune. La fața locului sunt mobilizate patru echipaje de pompieri militari cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, fiind totodată alertați și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Nojorid”, a transmis mr. Camelia Roşca.

Update: În jurul orei 15.00, incendiul a fost lichidat, pompierii reușind să împiedice propagarea flăcărilor la locuințe. Se acționează în continuare, pentru căutarea altor eventuale focare. Au ars un utilaj agricol, baloți de paie, 10 stupi de albine și vegetație uscată pe câteva zeci de hectare. A fost afectat și acoperișul unei anexe gospodărești pe o suprafață de circa 5 metri.