Incendii la o sală de jocuri de noroc și la două terenuri virane

313
 

În data de 22 septembrie, echipajele de pompieri militari din cadrul a două subunități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor au acționat pentru stingerea incendiilor produse la două terenuri virane din Biharia și Girișu de Criș și la o societate comercială din Oradea.

 

​În după-amiaza zilei de miercuri, 22 septembrie, echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea au intervenit pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un teren viran, situat în Biharia.

Pompierii militari, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Biharia, au localizat și lichidat incendiul ce se manifesta la o cultură de porumb, baloți de paie, deșeuri și vegetație uscată, în aproximativ 40 de minute, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga cultură de porumb.

În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o fumatul, au ars circa 100 de metri pătrați cultură de porumb, aproximativ 1000 kilograme deșeuri textile, cauciuc și plastic, doi baloți de paie și circa 800 metri pătrați de vegetație uscată.

Forțele de intervenție au salvat aproximativ 50 de ari cultură de porumb.

În seara aceleiași zile, pompierii Detașamentului 1 Oradea au stins un incendiu care se manifesta la un teren viran din localitatea Girișu de Criș, eveniment în urma căruia nu s-au înregistrat pagube materiale, arzând doarvegetația uscată pe o suprafață de circa 3000 de metri pătrați.

Tot miercuri, în jurul orei 19.35, un apel primit prinSistemul Unic 112, sesiza Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana”, cu privire la producerea unui incendiu la o societate comercială al cărei domeniu de activitate îl constituie activitățile de jocuri de noroc, situată la parterul unui bloc de locuințe de pe Bulevardul Decebal din municipiul Oradea.

Pentru gestionarea evenimentului, la adresa indicată de apelant au fost mobilizate cu operativitate, echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă.

​Incendiul, care se manifesta la un tablou electric și la aparatul de aer condiționat, amplasate pe peretele exterior al clădirii, a fost stins în aproximativ cinci minute.

​Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

​Au ars carcasele de plastic ale tabloului electric și aparatului de aer condiționat și circa 0.5 metri liniari cablu electric.

 

Urmărește-ne și pe Google News