Îmbrăcăminte și încălțăminte în valoare de 32.000 de lei, confiscată de polițiști din două magazine

435
 

Peste 500 de obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 32.000 de lei, confiscate de polițiștii de la investigarea criminalității economice din două magazine.

Miercuri, 1 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat pe raza localității bihorene Tinca, la punctele de lucru ale unor societăți comerciale, pentru a preveni și combate actele de comerț cu produse contrafăcute.

Astfel, polițiștii bihoreni au descoperit într-unul din magazinele controlate, aparținând unei societăți comerciale administrată de o femeie de 46 de ani, din Tinca, atât în incinta spațiului comercial, expuse spre comercializare, cât și în spațiul destinat depozitării produselor, 191 de articole de îmbrăcăminte și 122 de articole de încălțăminte, de diferite modele, mărimi și culori, în valoare totală de peste 19.000 de lei, purtând însemnele și inscripțiile unor mărci consacrate.

Produsele respective, susceptibile a fi contrafăcute, erau inscripționate cu diferite însemne și inscripții similare mărcilor înregistrate, care ar putea induce sau produce confuzie în rândul cumpărătorilor.

De asemenea, la un alt magazin controlat, tot din localitatea Tinca, aparținând unei societăți comerciale administrată de o femeie de 26 de ani, din Tinca, polițiștii au descoperit, expuse spre comercializare sau depozitate, 46 de articole de îmbrăcăminte și 162 de articole de încălțăminte, de diferite modele, mărimi și culori, în valoare totală de peste 13.000 de lei, purtând însemnele și inscripțiile unor mărci consacrate. 

Și în acest caz, îmbrăcămintea și încălțămintea respectivă erau inscripționate cu diferite însemne și inscripții similare mărcilor înregistrate, care ar putea induce sau produce confuzie în rândul cumpărătorilor.

Cele 521 de obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte cu suspiciuni de contrafacere, descoperite de polițiști în cele două locații controlate, au fost indisponibilizate și ridicate în vederea cercetărilor, expertizării, precum și pentru stabilirea prejudiciului cauzat titularilor de drepturi. 

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.