26.5 C
Aleşd
marți, 21 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Fructe de pădure, păstrăvi și miere vândute în magazinul deschis de Direcţia Silvică Bihor

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  

Direcţia Silvică Bihor vine în întâmpinarea bihorenilor cu fructe culese din pădurile din judeţ şi păstrăvi crescuţi la păstrăvăriile proprii de la Remeţi şi la Chişcău. Bunătăţile pot fi cumpărate din magazinul deschis vineri de instituţie în Piaţa Decebal din Oradea. Toată marfa este certificată ca fiind ecologică, de către firma germană Ceres.

De la noul magazin poate fi achiziţionată şi miere de albine. „Mierea de albine care se comercializează în magazin este achiziţionată de la producători privaţi. Aceşti producători au stupine proprii şi practică o apicultură pastorală în fondul forestier pe care noi îl administrăm”, spune Teodor Suciu, directorul Direcţiei Silvice Bihor.

Cu toate că produsele sunt bio preţurile sunt competitive şi accesibile. Astfel un kilogram de păstrăv viu costă 25 de lei, afinele 22 de lei/kg iar un kilogram de măceşe congelate 8 lei. Magazinul va fi deschis de marţi până sâmbătă, între orele 9 şi 17.

Ciprian Blejan

Până în prezent fructele provenite din pădurile Bihorului erau trimise peste hotare. Pandemia de COVID i-a obligat însă pe pădurarii bihoreni să găsescă noi nişe de desfacere.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,527FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
994CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI