Eroul de lângă noi. Un pompier aflat în timpul liber a salvat viaţa unui motociclist, victimă a unui accident rutier petrecut ieri

525
Ungureanu Ionuț
Ungureanu Ionuț

Pompier militar timișean, aflat în timpul liber, salvează viața unui motociclist, victimă a unui accident rutier petrecut ieri, pe DN 76, la ieșire din municipiul Beiuș, județul Bihor.

 Duminică, 13 iunie, în jurul orei 14:30, plutonierulmajor Ungureanu Ionuț, subofițer în cadrul Stației de Pompieri Deta din cadrul I.S.U. „Banat” al județului Timiș, aflându-se în tura liberă se îndrepta cu mașina personală dinspre Beiuș spre Oradea. Acesta observând ca în fața lui s-a produs un accident rutier, între o autoutilitară și o motocicletă, a dat dovadă de viteză de reacție, și a apelat imediat numărul unic de urgență 112, unde a anunțat evenimentul, oferind informații foarte importante. În același timp, acesta a alergat spre locul accidentului, unde cu profesionalism, împreună cu alți participanți la trafic, au reușit scoaterea victimei de sub roțile din spate a camionetei. Pompierul militar a oferit, imediat primul ajutor medical, până la sosirea echipajelor de intervenție, care ulterior l-au transportat cu un elicopter SMURD la U.P.U. Oradea.

Citește pe același subiect:

Plutonier major Ungureanu Ionuț a reiterat, printr-un gest profund uman și de responsabilitate civică, faptul că pompierii militari își trăiesc menirea de salvatori în orice circumstanță, demonstrând că principiile acestei arme nobile nu se opresc la orele de serviciu, ci sunt 24 de ore din 24, în slujba concetățenilor.