23.1 C
Aleşd
sâmbătă, 13 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Elevii din Bihor, Premiați la Concursul „EcoProvocarea” în cadrul Festivității de la Filarmonica de Stat Oradea

Filarmonica de Stat Oradea a găzduit festivitatea de premiere a concursului „EcoProvocarea” din cadrul campaniei „Luna curățeniei în județul Bihor”, ediția a IV-a, 2024. Evenimentul a reunit peste 250 de elevi și profesori de la școlile din județ, care au fost premiați pentru implicarea lor în competiția ecologică.

Premiile au fost înmânate de către Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor și președintele Ecolect Bihor, și Horea Abrudan, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Bihor. Aceștia au subliniat importanța educației ecologice și a implicării comunității în protejarea mediului, cu scopul de a transforma Bihorul într-un județ mai curat.

Festivitatea a fost deschisă cu momente artistice susținute de eleve de la Palatul Copiilor din Oradea, sub îndrumarea directorului Marius Constantin Marcu. Spectacolul a inclus recitaluri muzicale ale Ilincăi Oprescu și Mariei Bobotan, coordonate de Dana Maria Oprescu, și un moment de dans modern prezentat de Amelia Baicu, Emma Nicolae și Rebeca Demian, sub coordonarea Ancăi Kovacs.

Concursul „EcoProvocarea” a atras peste 13.000 de elevi din județul Bihor, împărțiți în șapte zone de salubrizare. În urma competiției, 252 de elevi au fost desemnați câștigători, câte 36 din fiecare zonă, fiecare fiind premiat cu un voucher de 500 de lei de la un magazin de articole sportive.

Implicarea cadrelor didactice a fost esențială în desfășurarea concursului și gestionarea EcoClub-urilor. Ca mulțumire, 40 dintre cei 756 de profesori implicați au câștigat, prin tragere la sorți, câte un voucher de 300 de lei oferit de Benvenuti. În plus, trei profesori au primit un week-end la munte oferit de Pensiunea Belle-Mont din Remeți, comuna Bulz.

Concursul s-a desfășurat în perioada 1 – 31 mai 2024 și a fost deschis elevilor din clasele I – XII din județul Bihor. Participanții au trebuit să fie membri ai unui EcoClub, să participe la concursul sportiv „Ștafeta Reciclării”, să ia parte la acțiuni de igienizare, să adopte o zonă pentru protejare și studiere și să completeze o fișă de evaluare a cunoștințelor despre reciclare și protejarea mediului. Câștigătorii „Ștafetei reciclării” vor primi, din toamnă, acces la un meci de baschet al echipei CSM Oradea.

Campania „Luna curățeniei în județul Bihor” este un proiect al comunității locale, organizat de Consiliul Județean Bihor și Ecolect Bihor, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Universității din Oradea, cultelor religioase, Clubului Sportiv Municipal Oradea, ONG-urilor de profil, mediului de afaceri local și presei. În luna mai, au fost organizate două competiții: „Campionatul bihorean al curățeniei”, pentru primăriile din județ, și „EcoProvocarea”, pentru elevi.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,846FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI