Doi bărbați, trimiși în judecată pentru o evaziune fiscală de 170.000 de lei

473
 

Polițiștii bihoreni au finalizat cercetările și au propus trimiterea în judecată a două persoane bănuite că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 170.000 de lei, prin evaziune fiscală – Prejudiciul a fost recuperat integral de polițiști.

 

Joi, 28 mai, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările față de un bărbat de 32 de ani, din comuna Tarcea, județul Bihor și față de altul de 34 de ani, din Valea lui Mihai, județul Bihor, bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii bihoreni îi bănuiesc pe rbatul de 32 de ani că, în perioada 20152017,în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, în mod repetat, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Oradea, cu ajutorul bărbatului de 34 de ani, administrator al unei societăți comerciale cu sediul înValea lui Mihai, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăţii şi în alte documente legale, a unor operaţiuni de achiziţii fictive de prestări servicii de la o societate comercială, fără ca acestea să fie efectuate.

Astfel, a fost efectuată majorarea scriptică a unor achiziţii sau lucrări care au existat în fapt, însă acestea nu au fost efectuate de către societatea comercială din Valea lui Mihai sau au fost executate doar parţial, beneficiarul final majorând scriptic cheltuielile societăţii orădene, în scopul evident al sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului general consolidat al statului este de 170.548 de lei, din care 101.568 lei reprezentând TVA şi 68.980 lei impozit pe profit dedus ilegalși a fost recuperat integral de polițiștii bihoreni.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările în cauză și au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor două persoane.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.