Depozite agricole verificate de pompierii bihoreni

132

Aproape un sfert de milion de lei este valoarea amenzilor pe care pompierii le-au dat în doar două săptămâni de control. Sancționate au fost unele firme specializate în recoltarea cerealelor. În cazul unora, inspectorii ISU au stabilit că nu aveau stingătoare în depozite, în timp utilajele folosite de alții la recoltat nu erau dotate cu mijloace de stingere a focului.

 

Joi dimineață inspectorii ISU Crișana au descins la sediul unei companii agricole din Diosig. Pompierii au controlat spațiile unde sunt depozitate cerealele și s-au asigurat că ieșirile nu sunt blocate, iar fumatul – strict interzis.

„Stingătoarele în afara clădirilor astfel ca în cazul izbucnirii unui incendiu, noi să putem să intervenim cu ele. Ustensilele să fie ținute aici, să nu lipsească din panoul PSI.”

Cum vremea nu le-a permis muncitorilor să scoată utilajele pe câmp, pompierii le-au verificat pe marginea drumului. De frica unui incendiu, patronii care au investit zeci de milioane de euro în agricultură, au fost convinși să cheltuie sume importante pentru prevenirea și stingerea la stingerea incendiilor.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.