19.2 C
Aleşd
duminică, 23 iunie 2024
Blue Container Aleșd

De luni se închide circulației tramvaielor pe B-dul Nufărul-Cantemir

 

Tronsonul Calea Aradului – Depoul OTL al noii linii de tramvai din sudul Oradiei, aflat încă în lucru, va fi folosit începând de luni pentru retragerea tramvaielor în depou, a anunţat primarul Florin Birta, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc azi, 18 august, în teren. În prealabil, ziariştii au avut posibilitatea să constate funcţionalitatea liniei, parcurgând cu tramvaiul noul tronson, de pe Calea Aradului, pe lângă cursul pârâului Peţa, până la Depoul OTL. 

Având în vedere că, începând de săptămâna viitoare, circulația tramvaielor pe Bulevardul Nufărul-Cantemir va fi întreruptă pentru implementarea proiectului de reabilitare a Bulevardului Nufărul-Cantemir, lucrările din teren au fost urgentate, a mai spus primarul. „Pentru a nu opri tramvaiele să intre în depou, am avut această posibilitatede a intra și de a ieși cu tramvaiele din depou pe noua linie de tramvai până în Calea Aradului. Ea nu va fi funcțională în acest moment pentru traficul de călători, acesta se va desfășura tot pe liniile vechi de tramvai din oraș, mai puțin pe Bulevardul Nufărul-Cantemir. Ceea ce este foarte important este că am reușit să scoatem și să aducemtramvaiele în depou în cadrul acestei investiții pe care Primăria Oradea a început-o acum un an și jumătate. Mulțumesc pe această cale constructorului pentru modul în care s-a mobilizat să finalizeze acest tronson, mulțumesc colegilor de la Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea, dar și colegilor din OTL care s-au implicat activ în acest proiect”, a precizat primarul Florin Birta.

Circulația tramvaielor pe B-dul Nufărul – Cantemir va fi întreruptă cca 4 luni de zile, până se vor reabilita toate liniile de tramvai şi se va monta firul de contact pe noile console la noii stâlpi de iluminat. Pe perioada cât circulația tramvaielor va fi oprită, deplasarea călătorilor va fi asigurată de autobuzele puse la dispoziție de OTL. „Estimăm că linia de tramvai va fi dată în folosință pentru călători în toamna acestui an”, a mai precizat primarul.

Stadiul fizic al lucrărilor la obiectivul de investiții „Realizare legătură pe cele trei direcții a liniilor tramvai în intersecția între străzile Primăriei – Decebal – Calea Aradului și extindere linie nouă de tramvai pe traseul Calea Aradului – str. Făgărașului – str. Atelierelor (cu acces depou OTL) și legătura pe toate direcțiile cu str. D. Cantemir”, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiție 4.1 Mobilitate urbană durabilă, este de 65%. 

Finanţarea nerambursabilă este de 98%, iar contribuția proprie a Primăriei Oradea este de 2%. Proiectul este implementat de Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

Contractul de proiectare și execuție a fost încheiat cu asocierea de firme S.C MARI-VILA COM SRL, S.C ABED NEGO COM SRL și S.C AQUACONS SRL, iar ordinul de începere a fost emis în data de 16.10.2018.

Până în prezent a fost realizată calea de rulare a tramvaielor în intersecția dintre străzile Primăriei – Decebal – Calea Aradului și în intersecția dintre străzile Aviatorilor – Calea Aradului. Totodată, s-a montat și firul de contact în zona străzilor Calea Aradului, Făgărașului, Ceyrat și în depoul OTL.

În continuare se lucrează la realizarea terasamentului, montarea liniei de tramvai și a firului de contact pe strada Atelierelor, precum și de la Depoul OTL Salca până la intersecția cu strada Dimitrie Cantemir. Urmează instalarea celor două stații de redresare pentru alimentarea cu energie electrică a liniilor de tramvai, precum și montarea adăposturilor pentru stații.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,738FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI