Cursă ca în filme, în Oradea. Un șofer nu a oprit la semnalul polițiștilor și a refuzat testarea cu aparatul etilotest

372
Mașina poliției
Foto caracter ilustrativ

Un bărbat care a refuzat testarea cu etilotestul și a încercat să fugă de polițiștii rutieri, cercetat penal.

Marți, 24 martie, în jurul orei 00.15, pe B-dul Decebal din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, condus de un bărbat, dinspre Calea Aradului înspre strada Menumorut.

Conducătorul acestuia nu a oprit la semnalul legal al polițiștilor, și-a continuat deplasarea, astfel că polițiștii rutieri orădeni au pornit în urmărirea autoturismului pe strada Menumorut, înspre Piața Creangă. Acesta a virat pe strada Doina, a oprit autoturismul și a coborât de la volanul acestuia.

Polițiștii rutieri l-au identificat pe acesta ca fiind un bărbat de 43 de ani, din comuna Tăuteu, județul Bihor.

Pentru că emana halenă alcoolică, polițiștii rutieri orădeni i-au solicitat celui în cauză testarea cu aparatul etilotest, moment în care acesta a fugit prin gangul care face legătura cu strada Menumorut, fiind imobilizat de polițiști.

Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest și a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Bihor, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Biroului Rutier Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.