Crește numărul de cazuri COVID-19 în Bihor. În ultimele 24 de ore, 85 de oameni au fost diagnosticați

578
Test covid Bihor

85 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore cu Covid-19 în judeţul Bihor, potrivit celei mai recente situaţii transmise miercuri dimineață de Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectură.

SITUAȚIE COVID-19

 • Număr de teste efectuate în ultimele 24 de ore: 586;
 • Cazuri noi în ultimele 24 de ore: 85;
 • Cazuri active la zi: 494;
 • Persoane internate ATI la zi: 14; 
 • Total cazuri de la începutul pandemiei: 30.086; 
 • Total vindecări de la începutul pandemiei: 28.004; 
 • Total decese de la începutul pandemiei: 1.588. 

Vezi mai jos situaţia pe localităţi!

Incidente-15.09.2021-alerte

CAMPANIA ROVACCINARE

 • Persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 265;
 • Total persoane vaccinate cu ambele doze (prima doză și rapel): 120.286;
 • Total persoane vaccinate cu vaccinul Johnson&Johnson: 20.287;
 • Total reacții adverse: 70;
 • Total doze primite în județul Bihor: 275.651;
 • Total doze administrate în județul Bihor: 265.462;
 • Total pierderi: 2.789 doze.


MĂSURI DE ORDINE PUBLICĂ

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea în intervalul 14 septembrie 2021, ora 08:00 – 15 septembrie 2021, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 1003 persoane carantinate și 358 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 49 de societăți comerciale și 46 de mijloace de transport în comun. În aceste misiuni au fost implicați 248 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 49 de cadre din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor din care in care 3 au fost angrenați la centrele de carantină, iar 20 au acționat în patrule mixte.

Personalul ISU BH coordonează în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), fiind implicate 7 cadre ale ISU „Crișana“.

Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea precizează: ”În contextul începerii anului școlar, fac un apel către bihoreni să sprijine autoritățile în efortul de a atenua efectele noului val de Covid-19. Toate instituțiile de la nivelul județului lucrează în comun pentru a păstra unitățile de învățământ deschise, astfel încât elevii să poată merge la școală în siguranță. Respectarea măsurilor de siguranță sanitară și vaccinarea sunt la îndemâna tuturor și reprezintă singura modalitate de a nu ne întoarce la restricții.”

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.