Cetăţeni din Bangladesh, Siria şi Afganistan, depistați la P.T.F. Borș II și Salonta (video)

57

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat paisprezece cetăţeni din Afganistan, Bangladesh și Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 14.09.2021, în jurul orei 09.23, la PTF Borş II, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetățean bulgar, la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria. Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, boilere pe ruta Bulgaria-Polonia. 

În baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperiţi ascunşi nouă cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan și Bangladesh.

Tot ieri, în jurul orei 15.30, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Salonta, judeţul Bihor, au oprit pentru control, în localitatea Ciumeghiu, un autoturism înmatriculat în România, care circula în regim taxi.

În autoturism au fost identificaţi ca pasageri cinci cetăţeni străini, care nu-și justificau prezența în zonă. Cei în cauză au fost conduşi la sediul instituției pentru cercetări suplimentare. Astfel, s-a stabilit că persoanele sunt din Siria, au vârste cuprinse între 21 și 25 de ani şi se deplasau spre frontiera de stat cu intenţia de a trece ilegal în Ungaria. 

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând  a fi  puse în aplicare măsurile legale care se impun.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.