CEREMONIE MILITARĂ SI RELIGIOASĂ LA MONUMETUL EROILOR DE LA LEȘ

125

Astăzi, de Ziua Eroilor, am rememorat cu mândrie, respect și recunoștință faptele de vitejie ale militarilor care au plătit prețul suprem pentru apărarea și eliberarea Patriei. 

Ceremonia s-a desfășurat pe locul celei de a doua gropi comune ca mărime de pe teritoriulRomâniei, după Oarba de Mureș, la Monumentuldin localitatea Leș, ridicat pe locul unde cei 318 eroicare au luptat pentru eliberarea Oradiei își duc somnul de veci. 

La eveniment au participat alături de jandarmii bihoreni și oficialități locale, cadre didactice și elevi ai școlilor din localitățile Nojorid, Leș și Livada de Bihor.

Cu aceasta ocazie s-a oficiat slujba de pomenire a eroilor, urmată de citirea de către elevii Roberta, Dalia și Pepe a numelor eroilor din localitatea Nojorid căzuți pe fronturile de luptă.

Ceremonia s-a încheiat cu interpretarea unui colaj de cântece patriotice de către elevii școlilor din comună și depunerea de coroane și jerbe de flori.

Asociația Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriilînființată de jandarmii bihoreni a pus la dispoziția și a împărțit tuturor participanților pachete cu cozonac pentru a Veșnica Pomenire a celor uciși. 

Sacrificiul eroilor trebuie onorat și respectat, iar fiecare generație are datoria să se asigure că valorile pentru care au luptat și au murit aceștia continuă să fie urmate și apărate în continuare. 

Glorie eternă eroilor neamului românesc!

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.