Câine salvat de pompieri după ce a căzut într-un canal

202
Câine salvat de pompieri după ce a căzut într-un canal
Foto ©️ ISU Bihor
 

Luni, 19 octombrie, pompierii militari au desfășurat două misiuni de salvare pe străzile Piața București și Ogorului din municipiul Oradea.

 

În jurul orei 12.00, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenţia pompierilor militari pentru salvarea unei persoane aflate într-o posibilă situaţie de urgenţă, domiciliată într-un apartament situat la etajul 3 al unui bloc de locuințe de pe strada Piața București din Oradea.

La faţa locului s-au deplasat cu operativitate forţele de intervenţie din cadrul Detaşamentului 2 Oradea, careau pătruns în locuință, găsindu-l pe proprietar căzut în dormitor, în imposibilitatea de a se mişca din cauza unor probleme de natură medicală. 

Pompierii militari paramedici ai Detaşamentului 2 Oradea i-au acordat bărbatului, în vârstă de 91 de ani, îngrijirile necesare, transportându-l ulterior la spital.

Cea de-a doua misiune de salvare din cursul acestei zile, în acest caz a unui animal, a fost desfășurată de pompierii orădeni pe strada Ogorului, unde un câine căzuse într-un canal.

Apelul efectuat de un trecător, care sesiza pericolul iminent în care se afla animalul, a fost primit prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 12.10, moment în care, pentru gestionarea situației, a fost alertat un echipaj al Detașamentului 1 de Pompieri Oradea.

Pompierii militari au acționat cu accesoriilespecifice unor astfel de intervenții, reușind în câteva minute, să evacueze câinele, în siguranță, din canalul adânc de aproximativ 3.5 metri și cu un diametru de circa 40 de centimetri.

La finalul intervenției, în scopul asigurării protecției oamenilor și animalelor în zona respectivă, pompierii au acoperit gura de canal cu o placă de beton.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.