Barajul acumulării permanente Paleu intră în reparații capitale

155

Pusă în funcțiune acum 40 de ani, acumularea Paleu a avut mereu un rol important în atenuarea viiturilor. De-a lungul timpului, lucrarea hidrotehnică, amplasată pe Valea Comorilor, județul Bihor, a necesitat reparații locale și de întreținere pentru exploatarea în siguranță.

„În primăvara anului trecut, s-au constatat infiltrații în baraj peste limita admisă. Pentru a limita efectul acestora asupra siguranței barajului, sa încercat să realizerea unui batardou, adică un dig menit să izoleze zona cu infiltrații, astfel încât, să poată remedia problema tehnică fără a goli acumularea. Din păcate, problemele tehnice s-au dovedit a fi mult mai complexe, fapt pentru care s-a organizat o expertiză tehnică a barajului. În urma acesteia s-a stabilit că sunt necesare următoarele lucrări: reabilitarea golirii de fund, a coronamentului digului și a grinzii de beton precum și refacerea pereului de dale”, a precizat Anca Mihociu, purtător de cuvânt al ABA Crişuri

Pentru aceste lucrări, luna trecută, ABA Crișuri a fost nevoită să scadă treptat nivelul în acumulare până la limita inferioară.

În prezent, ABA Crișuri a obținut finanțarea necesară invetiției în cuantum de 1,65 mil lei, urmând ca, în cel mai scurt timp posibil, să demareze procedura achiziției publice de lucrări.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.