Au demarat lucrările de execuţie a unui traseu de via ferrata în Cheile Cuţilor, chei aflate la marginea localităţii Roşia

379

Primăria Comunei Roşia, C.A.P.D.D. Bihor şi Serviciul Judetean Salvamont Salvaspeo Bihor au demarat lucrările de execuţie a unui traseu de via ferrata în Cheile Cuţilor, chei aflate la marginea localităţii Roşia. Prin realizarea acestui traseu, părţile implicate îşi propun să contribuie la dezvoltarea şi diversificarea infrastructurii turistice, întregind zestrea de atracţii a zonei.

Parcursul va avea o lungime totală de 130 de metri. Podul indian, aflat pe traseu, urmează să aibă 45 de metri lungime şi se va afla suspendat la o înălţime maximă de 43 de metri, deasupra văii Cuţilor. Pornind de la Stanul Gurguiat, traseul de aventură va trece prin hornul unei mici peşteri, fiind, în prima sa parte, accesibil chiar şi pentru cei mai tineri.

Finanţarea acestei rute este asigurată de către Agenţia de Management a Destinaţiei Bihor (materiale şi echipamentele de lucru), Primăria Roșia şi C.A.P.D.D. Bihor (o parte din manopera aferentă execuţiei traseului) şi operatori locali în turism şi pensiuni din zonă.

Proiectul traseului a fost realizat in regim de voluntariat de către Cristina Oros, arhitect şi salvator montan voluntar, in baza avizului de siguranţă montană eliberat de către Serviciul Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor.

Activităţile de amenajare sunt coordonate de către Rus Tudor, angajat in cadrul C.A.P.D.D. Bihor şi Consilier Tehnic Salvaspeo voluntar in cadrul Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.