Amenzi de 39.976 și 10 permise reținute, în ultimele 24 de ore în Bihor

149
Poliția Aleșd amenzi 2
Foto © AlesdOnline arhivă
 

Joi, 16 septembrie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

 

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 101 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 39.976 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute optcertificate de înmatriculare și au fost constatate două tamponări.  

52 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 13 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate cinci depășiri neregulamentare, trei sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, iar 28 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Implicat într-un eveniment rutier fără victime, în timp ce conducea sub influența alcoolului

Joi, 16 septembrie, pe strada Marton Aron din localitatea bihoreană Valea lui Mihai, un bărbat de 41 de ani, din comuna Curtuișeni, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, a acroșat un alt autoturism participant la trafic.

Evenimentul rutier a fost unul fără victime.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul de 41 de ani prezenta o concentrație alcoolică de 1,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Valea lui Mihai.

Localnic cercetat penal pentru conducere fără permis

Joi, 16 septembrie, la ora 12.10, pe drumul comunal 64, în localitatea bihoreană Cordău, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Băile Felix au depistat în trafic un tânăr de 18 ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii din Băile Felix continuă cercetările.

 

Urmărește-ne și pe Google News