Administrația Bazinală de Apă Crișuri a predat Primăriei Oradea amenajarea de pe malul Crișului Repede

151

În această dimineață, TÁNCZOS Barna – Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Florin BIRTA – primar al municipiului Oradea și PÁSZTOR Sándor  – director A.B.A Crișuri au susținut o conferință de presă pe malul Crișului Repede cu ocazia finalizării lucrărilor de amenajare realizate pe tronsonul Sinagoga Sion și Podul Ladislau, în Oradea.

 

Aflat în vizită de lucru, în județul Bihor, ministrul TÁNCZOS Barna a participat la primele ore ale zilei la o serie de intâlniri cu instituțiile din resortul de mediu și ulterior la o conferință de presă susținută atât în sala mare a Instituției Prefectului județului Bihor, cât și pe malul Crișului Repede.

În cadrul conferinței de presă, organizată pe malul râului, PÁSZTOR Sándor a prezentat aspectele tehince ale lucrării de amenajare prin care s-a asigurat continuarea liniei de apărare în caz de inundații. Valoarea totală a învestiției a fost de 15,5 mil lei, cu fonduri de la bugetul de stat. În tronsonul amintit , s-a realizat o amenajare de mal din anrocamente (bolovani) pe o lungime de 132m, s-a refăcut zidul de sprijin care se afla într-o stare de degradare avansată și s-a creat o rampă pietonală de acces.

Mulțumit de felul în care au fost realizate lucrărilepe malul Crișului Repede, ministrul TÁNCZOS Barna a apreciat ideea de a păstra în oraș, acolo unde este posibil, zonele verzi de pe maluri astfel încât lucrările de apărare să fie în echilibru atât cu mediul, cât și cu nevoile specifice comunității. Mai exact, amenajările să se execute doar pe un mal, iar celălalt să rămână în regim natural.

Lucrările de amenajare au ținut cont și de parcarea subterană, proiect desfășurat de Primăria Oradea. Prezent la întâlnire, primarul Florin Birta a mulțumit instituției pentru buna colaborare de-a lungul anilor și a anunțat că lucrările de încadrare urbanistică se vor finaliza anul viitor. Astfel, în cel mai scurt timp posibil, orădenii vor avea încă o zonă de promenadă pe malul Crișului Repede.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.