Accident cu autobuz în Bihor. A fost activat planul roșu de intervenție!

6095

Accident extrem de grav, joi, pe drumurile din Bihor. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie, după ce un autobuz a ajuns într-un şanţ.

„La ora 13.57, ISU BH a fost anunțat despre producerea unui accident rutier, pe DN 19, între Valea lui Mihai și Curtuișeni, în care a fost implicat un autobuz în care se aflau 21 de persoane. Pentru gestionarea optimă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de Intervenție”, transmite Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor.

La fața locului acționează 2 mașini de stingere, 2 echipaje de descarcerare, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 9 ambulanțe SMURD și SAJ și 2 elicoptere SMURD.

Echipajul de descarcerare a evacuat o persoană prinsă sub autobuz, iar personalul medical și paramedical a evaluat victimele și le-a acordat îngrijirile necesare.

La ora 14.25 s-a dispus încetarea Planului roșu de intervenție.

În urma evaluărilor medicale efectuate la fața locului, accidentul s-a soldat cu 19 victime din care 11, aflate în cod verde medical, au refuzat transportul la spital. Două victime au suferit răni grave (cod roșu medical), acestea fiind transportate cu elicopterele SMURD la spital (una la UPU Oradea, iar cealaltă la UPU Cluj). Alte 6 victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea: una aflată în cod galben medical, iar alte cinci victime rănite ușor (cod verde medical).

„Accidentul rutier s-a produs pe DN 19, între Valea lui Mihai şi Curtuişeni, este implicat un singur autovehicul, un autobuz care s-a răsturnat într-un şanţ, din primele date 8 pasageri ar avea nevoie de îngrijiri medicale, traficul rutier nu este blocat”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Poliţiştii rutieri urmează să facă cercetări la faţa locului pentru stabilirea cauzelor producerii accidentului rutieri.

Accident autobuz în Bihor
Foto ©️ Facebook – grupul INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA – Sime Laurentiu
(Sursa foto: Facebook – grupul INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA – Sime Laurentiu) 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.