15.3 C
Aleşd
joi, 8 iunie 2023

A fost aprobată Strategia de externalizare a serviciilor DGASPC

Urmărește-ne și pe Google News

Consilierii județeni au aprobat în ședința ordinară a Consiliului Județean Bihor de astăzi, 30 iunie, Strategiade externalizare a serviciilor sociale din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor (DGASPC), care nu au făcut obiectul externalizării. 

- Publicitate -

Externalizarea/Contractarea serviciilor sociale către/de la organizații private se face în baza unei proceduri de licitație, care este deschisă tuturor furnizorilor privați de servicii sociale acreditați. Pentru a putea participa la o procedură de contractare, solicitantul trebuie să fie furnizor privat de servicii sociale, denumit în continuare furnizor privat şi definit în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi să fie acreditat, conform legii.

Aceste măsuri vor duce la eficientizarea costurilor, darîn același timp documentul stipulează că este absolut necesar să se țină cont și de relațiile de atașament formate între beneficiari și personal și constanța acestora.

Demersul vine în complementaritate cu activitatea de subcontractare a serviciilor sociale începută în anul 2011. În prezent, DGASPC are în structura sa 15 servicii externalizate și 45 de servicii neexternalizate (20 de servicii pentru copii și 25 pentru adulți). 

Regulamentul poate fi consultat în prezent pe site-ul Consiliului Județean Bihor, www.cjbihor.ro, la secțiunea Informații Publice/ Proiecte de hotărâre. 

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

33,229FaniÎmi place
1,759CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI