A fost aprobată Strategia de externalizare a serviciilor DGASPC

674

Consilierii județeni au aprobat în ședința ordinară a Consiliului Județean Bihor de astăzi, 30 iunie, Strategiade externalizare a serviciilor sociale din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor (DGASPC), care nu au făcut obiectul externalizării. 

 

Externalizarea/Contractarea serviciilor sociale către/de la organizații private se face în baza unei proceduri de licitație, care este deschisă tuturor furnizorilor privați de servicii sociale acreditați. Pentru a putea participa la o procedură de contractare, solicitantul trebuie să fie furnizor privat de servicii sociale, denumit în continuare furnizor privat şi definit în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi să fie acreditat, conform legii.

Aceste măsuri vor duce la eficientizarea costurilor, darîn același timp documentul stipulează că este absolut necesar să se țină cont și de relațiile de atașament formate între beneficiari și personal și constanța acestora.

Demersul vine în complementaritate cu activitatea de subcontractare a serviciilor sociale începută în anul 2011. În prezent, DGASPC are în structura sa 15 servicii externalizate și 45 de servicii neexternalizate (20 de servicii pentru copii și 25 pentru adulți). 

Regulamentul poate fi consultat în prezent pe site-ul Consiliului Județean Bihor, www.cjbihor.ro, la secțiunea Informații Publice/ Proiecte de hotărâre. 

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.