6.5 C
Aleşd
miercuri, 17 aprilie 2024

18 perchezitii la traficanti de droguri din Bihor

La data de 3 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea, au efectuat, în patru cauze penale, 18 percheziții domiciliare, în localități din județul Bihor, privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

- Publicitate -

Din materialul probator administrat în prima cauză a reieșit că 5 persoane cercetate ar fi deținut și comercializat droguri de mare risc și substanțe psihoactive, cunoscute generic sub denumirile de cristal, piatră sau zăpadă (3-CMC, 2-CMC și 2 MMC), către consumatori, din municipiul Oradea.

Cercetările efectuate în celelalte trei dosare au stabilit că 3 persoane ar fi procurat, deținut și vândut, în mod repetat, substanțe interzise din categoria drogurilor de risc și mare risc, către consumatori, din județul Bihor.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea.

Acțiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,211FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
835CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,570AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI