Teatrul Regina Maria vă invită la spectacolul-recital: „Mozaic poetic orădean”

26
 

Teatrul Regina Maria vă invită luni, 21 martie, de la ora 18:00, la Sala Arcadia, la spectacolul-recital: „Mozaic poetic orădean”, organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei. Recitalul va fi susținut de către actorul Eugen Țugulea, laureat al Galei Premiilor UNITER în anul 2016 cu Premiul special pentru o viață dedicată teatrului și poeziei, împreună cu șapte poeți orădeni, membri ai Uniunii Scriitorilor. 

 

Prin acest spectacol le propunem spectatorilor orădeni o călătorie în universul liric, prin care să descoperim împreună puterea terapeutică a artei, care reușește să confere armonie, speranță și echilibru. Poezia poate deveni o mantră, transformându-se într-o formă de meditație.

Pentru mine poezia e o terapie. Eu când am probleme, de orice natură, pe care simt că nu le pot rezolva, le rezolv cu poezia. Pare ciudat și pare aiurit, dar recitând o poezie încerc să o simt; simțind-o și simțindu-mă, mă obligă la o anume concentrare; concentrându-mă pe poezie, problema pe care o am, a dispărut. Ea rămâne undeva acolo și va reveni, dar atunci când mă doare pe mine și mă frământă și mă poate bulversa, ea se estompează. Și poezia îmi aduce o anume liniște, din această cauză spun că e terapie. Poezia pe mine mă liniștește, mă calmează. Zboară gândurile negre și rămân cu imaginea poeziei. – Eugen Țugulea

Tabloul poetic va fi completat, cu imaginație și sensibilitate, de către poeții orădeni, membri ai Uniunii Scriitorilor, Pașcu Balaci, Ioan Moldovan, Ioan F. Pop, Lucian Scurtu, Alexandru Sfârlea, Traian Ștef și Gheorghe Vidican, care vor reuși să cucerească publicul prin magia lirică a cuvântului rostit sub reflectoare.

Intrarea este gratuită, pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile. Rezervări se pot face la Agenția de bilete a Teatrului Regina Maria, deschisă de marți până vineri între orele 10:00-14:00, tel. 0359 452 324.

 

Urmărește-ne și pe Google News